Framsida
Adventskalender
Diakonalgang
Diakonispalta 2009
Kort om diakoni
Aktivitetar
Diakonispalta
Pilgrim i
Vest-Telemark

Diakoniprisen
Diakoniutval
Årsrapportar
Ressursar
Verdt å heidre
Styret
Historikk
Nyttige lenker
Kontakt
DIAKONI-INFO TIL KYRJEVERJENE

DIAKONI-INFO TIL KYRJEVERJENE (23.01.08)Det er stor aktivitet knytt til den nye Diakoniplanen. Kyrkjeverjene i Vest-Telemark har alt byrja å sjå på den nye planen som vart vedteken på haustens kyrkjemøte.

 

 

(21.01.8) Kyrkja har fått ny Diakoniplan frå på 1.januar 2008. Sist veke fekk kyrkjeverjene i Vest-Telemark ei kort innføring i den nye planen.

 

I vedtaket frå Kyrkjemøtet står det at fellesråda og kyrkjelydane har har ansvar for å skape rom og resursar for at planen kan bli eit nytt verkty for diakonien i kyrkja. Ikkje minst då med tanke på samarbeid med kommunar og offentlge organisajonar.

 

Informasjonen om Diakoniplanen gav også høve til å takke for økonomien som fellesråda legg i prostidiakonstillinga. Så er utfordringa framover å halde opp viljen til diakonal satsning i kyrkjelydar og stabar. Signala frå kyrkjeverjene var i alle fall at dei ville ta opp planen på møte med fellessråda. Det er visst det som heiter implementering- eller korleis sette ein god plan ut i livet.

 

Bilete:Desse kyrkjeverjene fekk diakoniplaninformasjon. Frå v. Ove Kjell Huvestad, Tokke, Jan Einar Eng, Kviteseid, Knut Våmartveit, Vinje Else Berit Mandt Gaaren, Fyresdal. 

Prostdiakonen i Vest-Telemark, 3880 Dalen, mobil 911 13 580, epost: eilever@online.no